İşlenmiş Gıdalar ve Zararları
Günümüzde normal bir insanın tükettiği her 10 gıda
maddesinin 7sini işlenmiş gıda olarak tüketilmektedir. İşlenmiş gıdalar, ürünlerin
raf ömürlerini uzatmak ve kullanım sürelerini çoğaltmak için ürünlerin karbonhidrat,
protein ve lif gibi gıdalardan ayrıştırılıp üretilir, ancak işlenmiş ürünlerin
sağlık açısından sıfır fayda full zarar olarak bilinmektedir. Kısacası
insanların sürekli bir yerlere yetişme zorunluluğundan, Akan zamanda yemek
ihtiyacımızı atıştırmalık ve fast food
olarak karşılarız bu ürünlerin içinde gıdanın genetiğiyle oynanmış bağımlılık
yapan maddeler, bolca mısır şurubu ,yapay tatlandırıcılar, yapay gıda boyaları,
koruyucular bulunmaktadır .Bu sebeple yediğimiz işlenmiş gıdalardan sonra
mutluluk duygusu salgılanır ve bağımlılık yapar. Aldığımız ürünü sonuna kadar bitirme, doyma hissiyatı oluşana
kadar yeme isteği bu işlenmiş ürünler
sonucunda oluşur( salata sosları, cipsler, konserve ,Kızartma ,hamburger, cola,
bisküvi vs..vs..)bunlara örnektir.
Bu maddelerin zararları ise her geçen gün daha fazla
yaygınlaşıyor. Başta obezite hastalığı olmak üzere ; işlenmiş gıdalara önce
beyni sonra kalbi vuruyor. Kansere ve ruh sağlığı hastalıklarınada sebep
oluyor. Araş Catering olarak insan sağlığını tehtid eden işlenmiş gıdalardan
uzak günlük ev yemekleri üretimi
yapmaktayız.
Bu maddelerin zararları ise her geçen gün daha fazla
yaygınlaşıyor. Başta obezite hastalığı olmak üzere ; işlenmiş gıdalara önce
beyni sonra kalbi vuruyor. Kansere ve ruh sağlığı hastalıklarınada sebep
oluyor. Araş Catering olarak insan sağlığını tehtid eden işlenmiş gıdalardan
uzak günlük ev yemekleri üretimi
yapmaktayız.