Çağrı Merkezi / (0212) 685 05 68

Bize Yazın / info@arasarnavutkoy.com.tr

İşlenmiş Gıda Maddeleri ve Zararları Nelerdir?

Anasayfa / Blog / İşlenmiş Gıda Maddeleri ve Zararları Nelerdir?
Sevdiklerinizle Paylaşın

İşlenmiş Gıdalar  ve  Zararları

Günümüzde normal bir insanın tükettiği her 10 gıda maddesinin 7sini işlenmiş gıda olarak tüketilmektedir. İşlenmiş gıdalar, ürünlerin raf ömürlerini uzatmak ve kullanım sürelerini çoğaltmak için ürünlerin karbonhidrat, protein ve lif gibi gıdalardan ayrıştırılıp üretilir, ancak işlenmiş ürünlerin sağlık açısından sıfır fayda full zarar olarak bilinmektedir. Kısacası insanların sürekli bir yerlere yetişme zorunluluğundan, Akan zamanda yemek ihtiyacımızı  atıştırmalık ve fast food olarak karşılarız bu ürünlerin içinde gıdanın genetiğiyle oynanmış bağımlılık yapan maddeler, bolca mısır şurubu ,yapay tatlandırıcılar, yapay gıda boyaları, koruyucular bulunmaktadır .Bu sebeple yediğimiz işlenmiş gıdalardan sonra mutluluk duygusu salgılanır ve bağımlılık yapar. Aldığımız ürünü  sonuna kadar bitirme, doyma hissiyatı oluşana kadar yeme isteği  bu işlenmiş ürünler sonucunda oluşur( salata sosları, cipsler, konserve ,Kızartma ,hamburger, cola, bisküvi  vs..vs..)bunlara örnektir.

Bu maddelerin zararları ise her geçen gün daha fazla yaygınlaşıyor. Başta obezite hastalığı olmak üzere ; işlenmiş gıdalara önce beyni sonra kalbi vuruyor. Kansere ve ruh sağlığı hastalıklarınada sebep oluyor. Araş Catering olarak insan sağlığını tehtid eden işlenmiş gıdalardan uzak günlük ev yemekleri  üretimi yapmaktayız.

 Bu maddelerin zararları ise her geçen gün daha fazla yaygınlaşıyor. Başta obezite hastalığı olmak üzere ; işlenmiş gıdalara önce beyni sonra kalbi vuruyor. Kansere ve ruh sağlığı hastalıklarınada sebep oluyor. Araş Catering olarak insan sağlığını tehtid eden işlenmiş gıdalardan uzak günlük ev yemekleri  üretimi yapmaktayız.

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.


Yükleniyor...