Yumuşak et pişirmek için püf noktaları:
- Kızartma yada ızgara yapmadan önce, tava veya ızgaranızın kızgın olmasına dikkat edin. Etiniz de oda sıcaklığında olsun. Ayrıca etleri çok sık çevirmeyin, bu şekilde kurumasını önlersiniz.
- Etinizin yumuşacık olması için, eti pişirmeye başlamadan önce limon suyuna bulayıp bir süre bekletin. az bir miktar limon suyu etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
- Eti fırında pişiriyorsanız fırının sıcaklığını 180-200 derece arasında ayarlayın.
- Ete tuzu piştikten sonra ilave edin. Tuz etin sert olmasına sebep olur.
- Eti terbiyeledikten sonra en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirirseniz, daha yumuşak ve lezzetli olur.
- Etin yumuşak olması için yoğurt suyunu da deneyebilirsiniz. Yoğurt suyu asitli olduğu için terbiye edilen et daha yumuşak olur.
- Hayvanların hareket eden bölümlerinden alınan etler pişirilince daha sert olur, hareket etmeyen kısımların eti daha yumuşak olur.
- Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin. Böylece kanı çıkmış ve daha açık renk olur.
- Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin.
- Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin.
- Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin.
- Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın. Buzdolabında saklayacağınız zaman çiğ eti alt raflara, pişmiş eti üst raflara koyun. Böylelikle çiğ etin kanı damlasa bile risk olmayacaktır.Etin köpük yapmaması içinse yağda çevrilip soğuk su konmalıdır.
- Etin köpük yapmaması için, önce yağda biraz çevrilip saha sonra soğuk su ekleyin.